Laden Evenementen

Workshop Veerkracht vergroten bij kanker.

10 november 2020 @ 09:30 - 12:00

Wat betekent Veerkracht in relatie met gezondheid? Het vermogen om je aan te passen aan fysieke, emotionele en sociale uitdagingen in het leven, waardoor je er misschien sterker uitkomt. Het gaat niet alleen om het ‘terugveren’ naar de oude positie, maar ook om je vermogen veerkracht te ontwikkelen en mentaal te groeien waardoor je beter in staat bent zelf de regie van je leven in handen te nemen.

Veerkracht is iets anders dan altijd maar sterk zijn, juist de emoties doorvoelen en ze accepteren is de voorwaarde voor groei. Het heeft te maken met vertrouwen, met durf, liefhebben, creativiteit en met je eigen leven leiden. Met je totale mens-zijn.

Transitie (verandering) Kanker is altijd aanleiding voor verandering en verlies. Verlies dat niet begint bij overlijden, maar lang daarvoor, bij leven. Het verlies gaat verder dan alleen jezelf, het raakt alle segmenten van je leven. In de workshop vertel ik over de veranderingen aan de hand van het transitiemodel waardoor je meer inzicht hebt in je eigen handelen. Vaak is het (h)erkennen van deze verandering de eerste stap naar het vergroten van de eigen veerkracht.

Doel Het doel van deze workshop is het vergroten van de eigen veerkracht o.a. met behulp v

an creatieve opdrachten. Door te durven kijken naar wat er leeft in je hart creëer je een beeld dat betekenis geeft aan het veranderde leven na kanker. Dat beeld is altijd goed, het is jouw unieke beeld.

Beeldende expressie is een manier om met emoties om te gaan, het geeft ruimte in je hoofd wat help om zo in je eigen kracht te komen. Het is wetenschappelijk bewezen dat deze manier van expressie invloed heeft op het brein en zo bijdraagt aan het welzijn en de manier waarop je omgaat met datgene wat je is overkomen. Je ervaart meer grip op je situatie en datgene wat je overkomen is, het draagt bij aan een betere balans tussen je draaglast en draagkracht.

  • Ben jij nieuwsgierig naar wat beeldende expressie voor jou zou kunnen betekenen? Je bent van harte welkom!
  • Workshop Veerkracht vergroten bij kanker en verlies -3 bijeenkomsten
  • Dinsdag 17 november 2020 09.30 tot 12.00 uur
  • Dinsdag 1 december 09.30 tot 12.00 uur
  • Dinsdag 15 december 09.30 tot 12.00 uur
  • €60 p.p Inclusief materiaal, koffie en/of thee.

Locatie: Atelier Balans Johan Frisostraat 9 5671xl Nuenen

Schrijf je in via het contactformulier op www.kunstnakanker.nl

Hier vind je verdere informatie, ook voor vragen en vrijblijvend advies.

Ivm het Corona-virus is mijn Atelier ingericht volgens de richtlijnen van het RIVM, waardoor er ruimte is voor maximaal 3 deelnemers per bijeenkomst. Tijdens de activiteit kan er gebruik gemaakt worden van hygiënedoekjes en desinfecterende gel. Er zijn ook plastic handschoenen aanwezig.

Ik verzoek je niet naar het Atelier te komen indien je last hebt van koorts, verkoudheid, hoesten of niezen. Samen zorgen we voor een zo veilig mogelijke werkomgeving, waardoor je je totaal kan ontspannen.

Hartelijke groet,

Ellen Selder Berens Gediplomeerd creatief coach en beeldend begeleider bij kanker en verlies.

 

 

 

Share This Event

  • Dit evenement is voorbij.

Gegevens

Datum:
10 november 2020
Tijd:
09:30 - 12:00
Evenement Tags:
,
Site:
www.kunstnakanker.nl

Organisatoren

Kunst na kanker
Ellen Selder Berens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *