Over Kunst na kanker

A New Beginning  ©Ellen Selder Berens

 

 

 

Warm welkom op de site van Kunst na kanker, beeldende expressie rondom kanker

Als beeldend kunstenaar en ervaringsdeskundige met kanker is het mijn doel en missie om Kunstenaars bij elkaar te brengen met hun (verwerking) kunst om deze te exposeren en te verkopen waarna er gedoneerd wordt aan het KWF kankerbestrijding.  Ook wil ik jou of iemand in je nabije omgeving die door kanker geraakt is begeleiden bij het verwerken van alle emoties rondom kanker dmv creatieve expressie.

 

 

Hoe belangrijk is beeldende expressie bij kanker?
Het is niet de vraag “Hoe kan je het voorkomen”? maar de vraag “Hoe ga je ermee om, hoe sta je op en loop je weer verder”.? Beeldende expressie vanuit verwerking van kanker gaat niet alleen over het maken van kunst, het maakt wat onbesproken is bespreekbaar en het onzichtbare zichtbaar.

 

‘Als je je gezicht wil zien gebruik je een spiegel, als je je ziel wil zien een kunstwerk‘,

 George Bernard Shaw

 

Door beeldende expressie kun je jezelf helen en je veerkracht vergroten.  Veerkracht is het vermogen om te kunnen gaan met onvermijdelijke tegenslagen, waarna er veranderingen zijn in de dagelijkse structuur en er minder zekerheden zijn. Het is vooral belangrijk om weer vooruit te durven kijken, verder dan vandaag. Beeldende  expressie rondom kanker (verwerkingskunst) is een mooie manier om erkenning te geven aan je verliezen en gevoelens van hoop en daarnaast het gevoel hebben dat je weer de regie in eigen hand neemt.

©Ellen Selder Berens

 

Visie Kunst na kanker heeft een tweeledige betekenis. Het is levenskunstals je de veerkracht toont die nodig is om verder te gaan na kanker, dat heeft  te maken met vertrouwen, met durf, liefhebben, creativiteit en met je eigen leven leiden, met je totale mens-zijn. Het isbeeldende kunst als je met het hoofd en je handen maakt wat er leeft in je hart.

Doelstelling Als initiatiefneemster wil ik de kunstwerken van mensen die behoren tot deze doelgroep samen brengen om er exposities mee in te richten. Door verbindend en inspirerend te zijn hoopt Kunst na kanker een steentje bij te dragen aan het goede doel rond kanker,  door te doneren aan het KWF kankerfonds bij verkoop.

Herken jij je hierin, ben jij de kunstenaar waar we naar op zoek zijn die bereid is met jouw kunst te verbinden, exposeren en bij te dragen aan KWF? Of wil jij begeleidt worden met beeldende expressie rondom kanker ? Dan nodig ik je van harte uit om te reageren.

Met warme groet, Ellen Selder Berens Creatief coach bij kanker en verlies.

Klik voor informatie over de KWF actie op de link https://acties.kwf.nl/fundraisers/ellenselderberens