Over Kunst na kanker

A New Beginning  ©Ellen Selder Berens

 

 

 

Warm welkom op de site van Kunst na kanker, beeldende expressie rondom kanker

Kunst na kanker heeft een tweeledige betekenis.

Het is levenskunst als je de veerkracht toont die nodig is om verder te gaan na kanker, dat heeft  te maken met vertrouwen, met durf, liefhebben, creativiteit en met je eigen leven leiden, met je totale mens-zijn.

                            Het is beeldende kunst als je met het hoofd en je handen maakt wat er leeft in je hart.

Door beeldende expressie kun je jezelf helen en je veerkracht vergroten.  Veerkracht is het vermogen om te kunnen gaan met onvermijdelijke tegenslagen, waarna er veranderingen zijn in de dagelijkse structuur en er minder zekerheden zijn. Het is vooral belangrijk om weer vooruit te durven kijken, verder dan vandaag. Beeldende  expressie rondom kanker (verwerkingskunst) is een mooie manier om erkenning te geven aan je verliezen en gevoelens van hoop en daarnaast het gevoel hebben dat je weer de regie in eigen hand neemt.

Hoe belangrijk is beeldende expressie bij kanker?

Het is niet de vraag “Hoe kan je het voorkomen”? maar de vraag “Hoe ga je ermee om, hoe sta je op en loop je weer verder”? Beeldende expressie vanuit verwerking van kanker gaat niet alleen over het maken van kunst, het maakt wat onbesproken is bespreekbaar en het onzichtbare zichtbaar.

 

‘Als je je gezicht wil zien gebruik je een spiegel, als je je ziel wil zien een kunstwerk‘,

 George Bernard Shaw

 

 

©Ellen Selder Berens

Doelstelling  Als oprichter en ervaringsdeskundige met kanker is het mijn missie om  mensen die door kanker geraakt zijn te begeleiden bij het verwerken van alle emoties rondom kanker door middel van creatieve expressie. Herken jij je hierin, wil jij begeleid worden bij vragen en hoe nu verder in jouw leven met kanker? Dan nodig ik je van harte uit om te reageren.

Of ben jij degene die al mooie dingen maakt van wat er speelt in je hart? Dan nodig ik je van harte uit om te reageren.       Als beeldend kunstenaar  is het ook mijn missie om mensen bij elkaar te brengen met hun (verwerking) kunst om deze te exposeren en te verkopen waarna er gedoneerd wordt aan het KWF kankerbestrijding. Door verbindend en inspirerend te zijn hoopt Kunst na kanker een steentje bij te dragen aan het goede doel rond kanker,  door te doneren aan het KWF kankerfonds bij verkoop.

Met warme groet, Ellen Selder Berens

Oprichter en Creatief coach bij kanker en verlies.

Ervaringsdeskundige met kanker, opgeleid in Verlieskunde en Creatieve therapie.

Klik voor informatie over de KWF actie op de link https://acties.kwf.nl/fundraisers/ellenselderberens