Creatieve coaching

Wil jij  vormgeven aan je emoties rondom kanker maar weet je niet hoe?

Ellen Selder Berens

Door met je hoofd en handen te maken wat er speelt in je hart geef je betekenis aan het veranderende leven na kanker. Intuïtief creëer je een beeld dat laat zien hoe jij je voelt op dat moment. Dat beeld is altijd goed, het is jouw beeld, het is een uniek beeld. Beeldende expressie is een andere manier om met emotie om te gaan. Het is een mooie manier om een ingrijpende gebeurtenis een plek te geven, dat geeft weer ruimte in je hoofd en helpt je om door een moeilijke fase heen en zo in je eigen kracht te komen. Als beeldend begeleider begeleid ik je graag hierin, het is geen therapie maar ik loop een eindje met je mee om je handvatten te geven waar je mee verder kunt. Samen zoeken we naar een geschikte creatieve werkvorm die bij je past. Ook al heb je geen ervaring met deze technieken, schroom dan niet. Niets is fout. Je zal verbaast staan over het beeld dat ontstaat vanuit jouw innerlijke symboliek.

‘Het is wetenschappelijk bewezen dat creatieve expressie invloed heeft op het brein en zo bijdraagt aan het welzijn en de manier waarop je omgaat met datgene wat je overkomen is. Je ervaart meer grip op je situatie en op je leven. Je geneest er de ziekte niet mee maar je behoudt zoveel mogelijk de regie over je leven en een stukje autonomie’. Bron: Prof. Dr. Scherder

Expressie vanuit verbeelding is een vorm van denken of handelen, waarbij het gevoel mede bepalend is voor het verloop. In mijn workshops maak je keuze uit de volgende creatieve werkvormen waarbij het belangrijk is dat je een vorm kiest wat aansluit bij wat je leuk vind. Dat werkt motiverend.

  • Schilderen
  • Tekenen/taal
  • Boetseren

Bij twee-dimensionale beelden is de vorm zichtbaar door lijnen en vlakken, zoals schilderijen en tekenen.

Bij drie-dimensionale beelden zijn de vormen niet alleen zichtbaar, maar ook tastbaar, zoals bij het werken met klei.

Ik maak in mijn workshops gebruik van Symboolkaarten, behorende bij de Verbeeldings Toolkit 3.0 speciaal ontwikkelt  voor mensen met kanker en chronische ziekte, ter versterking van hun welzijn.

 

 

=========================================================================

Schilderen: Je schildert met waterverf op canvas of papier. Je maakt hierbij gebruik van de Alla Prima techniek, nat in nat. Deze manier van schilderen is expressief en rustgevend en maakt het gemakkelijker om bij je gevoel te komen.

Tekenen en Taal:  Je tekent vrij vanuit je verbeelding, je volgt je gevoel. Door te beschrijven wat je hierbij ervaart, worden woorden een onderdeel van je expressie. Ze vormen een geheel met het beeld van de tekening.


Boetseren: Je maakt van klei een vorm waarbij je gevoelsmatig geleid wordt door je innerlijk beeld, zonder jezelf een prestatie op te leggen.

 

i.v.m. het Corona-virus is mijn Atelier ingericht volgens de richtlijnen van het RIVM, waardoor er ruimte is voor maximaal 4 personen per bijeenkomst.

Richtlijnen in het Atelier:

Houd minimaal 1.5 mtr afstand van elkaar.

Handen wassen voor aanvang van de activiteit.

Tijdens de activiteit kan er gebruik gemaakt worden van hygiënedoekjes en/of desinfecterende gel. Er zijn ook plastic handschoenen aanwezig.

Ik verzoek je niet naar het Atelier te komen indien je last hebt van koorts, verkoudheid, hoesten of niezen, mocht je toch moeten niezen, doe dit dan in je elleboog. Papieren zakdoekjes zijn aanwezig.

Samen zorgen we voor een zo veilig mogelijke werkomgeving, waardoor je je totaal kan ontspannen.

=======================================================================

Workshop Beeldende expressie rondom kanker

Dinsdag- en/of vrijdagochtend

van 09.30 tot 12.00 uur

Locatie Atelier In Balans, Johan Frisostraat 9 5671 XL Nuenen

Tarieven: Inclusief materiaal, koffie en/of thee

individueel € 22,50

groep €17,00 p.p (minimaal 2 maximaal 4 personen)

===========================================================================

Als deelnemer bepaal je zelf hoeveel creatieve sessies er nodig zijn om zelfstandig door te gaan.

Wil jij werken aan een betere balans tussen je draagkracht en draaglast d.m.v beeldende expressie?

Ik reik je graag de mogelijkheden aan.

Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met mij via het contactformulier

Met warme groet, Ellen Selder Berens,

Beeldend begeleider

Contact