Over Ellen Selder Berens

 

 

Welkom

Ellen Selder Berens (1960) is naast oprichter van Kunst na kanker Beeldend kunstenaar.

Naast Creatieve therapie studeerde zij Verlieskunde Verborgen Verlies aan het Centrum voor Verborgen Verlies Alphen a/d Rijn, dit laatste was de aanleiding van het oprichten van Kunst na kanker. “Tijdens deze opleiding kwam mijn kennis en ervaring rondom kanker bij elkaar en het deed me beseffen dat ik dat wil inzetten om anderen te begeleiden bij een moeilijke periode in hun leven door de impact van kanker.

 Ellen Selder Berens

Er waren tijden dat ik niet de erkenning en herkenning vond waar ik zoveel behoefte aan had, een handreiking om door te gaan op de moeilijkste momenten. Ik wil die handreiking zijn voor degene die hier behoefte aan hebben op hun moeilijkste momenten met en na kanker.”  Ellen is naast ervaringsdeskundige rond kanker, opgeleid in Verlieskunde en Creatieve therapie.

Diagnose;  “Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk en helend beeldende expressie kan zijn in het proces van ziekte, verwerking en acceptie. Eind 2002 kreeg ik de diagnose ongeneeslijke kanker. Mijn wereld stond stil , het grote verlies was begonnen, verlies van veiligheid, identiteit en verlies van toekomst. De verliezen in mijn leven zijn aanleiding geweest om op zoek te gaan naar mezelf, naar wie ik werkelijk ben en wil zijn.

Ellen Selder Berens

Dat is soms confronterend, wat je niet onderzoekt, levert ook geen probleem op. Schilderen bleek mijn houvast en uitweg. Immunotherapie biedt me weer een leven met perspectief. Naast geluk heeft mijn denkkracht, doorzettingsvermogen èn beeldende expressie me gebracht naar waar ik nu sta. Positief realistisch en iedere dag blij met dat wat is.”

Ellen Selder Berens oprichter en creatief coach bij Kunst na kanker.